Cu putin timp in urma colegul meu a aratat cum sa rulezi Android pe laptop, iar ca sa continuam seria eu va voi arata cum sa faceti ca in Windows 7 sa aveti si sistemul de operare Windows Phone 7 folosind 2 programe: Rainmeter si Omnimo.

Aplicatia se foloseste si ruleaza in acelasi timp cu Windowsul pentru ca se foloseste de programele lui pentru imagini, internet,muzica, mail si altele.

Interfata este simpla si intuitiva: un background gol pe care adaugati widgeturi, care pot fi editate in funtie de preferinte si locatie, de exemplu la vreme schimbati orasul, la temperatura CPU schimbati in grade Celsius, stririle din RSS Feeduri etc.

Widgeturile se adauga pe ecran selectand ”+”-ul din dreapta ecranului si alegand aplicatia dorita. La fel se face si la culoarea widgetului si a background-ului.

Pasi de instalare

Pentru inceput descarcati cele 2 programe: Descarcati Rainmeter 1.2 si Omnimo 2.

Pasul1: Instalati Rainmeter 1.2. Programul se va lasa automat dupa fiecare bootare, pentru a dezactiva optiunea aceasta debifati casuta de la inceputul instalarii si va trebui sa alegeti una dintre cele 2 interfete: Gnomoter si Enigma.

Pasul 2: Dupa instalare intrati in program, apoi inchideti-l.

Pasul 3: Descarcati si extrageti fisierele din Omnimo 2, dupa care accesati fisierul Omnimo. Dupa instalarea lui porniti programul, selectati English in fereastra care se deschide, apoi Open Gallery si Windows Phone va rula pe fundal.

Acum puteti edita documente, naviga pe net, citi stiri si vremea, vizualiza poze din laptop/PC, urmari performantele procesorului, RAM-ului si a cooler-ului (pentru ca widgetul de cooler sa funtioneze trebuie sa aveti instalat Speed Fan pe care in descarcati de aici). Pentru a inchide aplicatia Windows Phone 7 apasati click dreapta si Exit.