Esti pasionat de acest sistem de operare mobil dar nu vrei sa-ti iei un telefon nou? Esti curios cat de repede s-ar misca pe hardware puternic? Sau poate pur si simplu vrei un sistem de operare cu care sa intri direct pe internet in cateva secunde. Ei bine solutia este simpla. Folosesti un Live Disk cu Android. Sau un Live Stick ar fi mai corect spus.

Tot ce iti trebuie este un Stick USB de minim 256MB, versiunea stabila  x86 de Android ( link pentru descarcare mai jos) si programelul UNetBootin ( link mai jos). Dupa ce faci rost de toate acestea urmezii urmatorii pasi.

Instalare

Nota: Multa lume a avut probleme cu instalarea pe PC-uri cu procesoare AMD. Intel este varianta recomandata.

1) Conectezi stick-ul USB.

2) Deschizi programul UNetBootin.

3) Bifezi DiskImage apoi dai click pe cele trei puncte din capat si selectezi iso-ul de Android.

4) In UNetBootin jos la Drive selectezi stick-ul USB si dai ok.

Acum programul va “arde” imaginea pe stick. La sfarsit daca vrei sa rulezi Android acum, dai Reboot.

Pentru a rula Android trebuie sa bootati de pe stick. Pentru a face asta aveti doua variante. Da-ti restart la calculator si fie apasati o anumita tasta mentionata de calculator dumneavoastra pentru Boot options ( in cazul Dell netbooks este F12) fie intrati in BIOS si setati prioritatile de bootare. In cazul Dell netbooks F2 pentru BIOS, apoi Boot apoi cu + si – modificati lista de prioritati. Apoi Save changes  and exit.

Daca ati facut totul bine acum sistemul va boota de pe stick si veti fi intampinati de o fereastra albastra in care puteti sa selectati daca doriti sa instalati Android pe hard disk sau doriti sa rulati direct. Datorita faptului ca sistemul nu esti atat de stabil si lista de compatibilitati nu este foarte lunga sustinem ca nu are rost sa-l instalati pe hard disk.

Pentru a rula direct sistemul selectati optiunea cu Live CD si in cateva secunde se va deschide Android.

Despre…

Despre sistem in sine nu sunt multe de spus. Orice fan va fi intampinat de o interfata grafica cunoscuta. Butoanele functionale si importante sunt Escape pentru a da inapoi, click stanga evident, click dreapta pentru extra optiuni si sagetile pentru navigare.

Android va recunoaste o parte din hardware fara mari probleme dar momentan depinde foarte mult de modelul hardware-ului pe care il aveti. Noua de exemplu ne-a recunoscut fara nici o problema webcam-ul ( ceea ce am inteles ca se intampla mai rar) dar nu a fost nici un chip sa recunoasca placa de Wifi si in consecinta nu am avut net in schimb a recunoscut Ethernet-ul deci daca aveam cablu am fi avut si internet. De asemenea pentru a face poze sau a salva ceva va trebuie un SD card conectat la PC.

Browser-ul cu care vine fiind bazat pe WebKit se decurca in majoritatea situatiilor si nu veti avea probleme in navigarea pe internet. Daca aveti conexiune la internet prin AppStore puteti chiar instala aplicatii noi dar daca folositi LiveCD  acestea vor disparea data viitoare cand incarcati sistemul.

Concluzie

Este destul de amuzant si de interesant sa vezi limitarile unui astfel de sistem in diferite circumstante. Nu am putea sa-l recomandam , din pacate, ca sistem permanent dar cu siguranta – atat timp cat functioneaza internet-ul – poate fi o alternativa la sisteme de genul QuickStart.

Link-uri

Descarca Android x 86

Descarca UNetBootin.

Poze

Ne cerem scuze pentru reflexiile din poze dar au fost facute cu un iPhone 3G.

android pe netbook/pc

Background-ul si aplicatiile de baza

Meniul cu aplicatii

Aplicatia de Contacte - exact ca pe telefon si functioneaza chiar bine.

Nelămuriri sau întrebări legate de acest subiect? Lasă un comentariu.
Dacă vrei să citesti și alte ghiduri, sau ai o întrebare despre alt subiect poți să vizitezi pagina aceasta și să ne scrii. Întrebarea ta poate va fi la baza unui viitor articol sau podcast.