Noile iteratii ale FIFA si Madden vin anul acesta pe Xbox 360 cu suport pentru Kinect. Astfel, in FIFA 13 vom putea face schimbarile de jucatori si schimbarile tactice cu ajutorul comezilor vocale, vom putea chiar protesta la arbitrii, si daca injuram o sa ne alegem cu BEEP-uri.

Madden 13 este ceva mai interesant la capitolul asta pentru ca in rimpul meciului trebuie sa faci anumite tactici in mod constant. Astfel intr-un meci de rugby veti tipa mai mult la kinect si va fi mult mai amuzant si satisfacator decat la FIFA 13. In plus, se poate sa fie ceva lag intre actionarea comenzii vocale si interpretarea kinect-ului si actiunile tactice pot fi intarziate si, de exemplu, echipa adversa poate incepe un contraatac.

Madden 13 va fi lansat pe Xbox 360 si PS3 si nu cred ca va fi lansat pe PC (ultimele jocuri fiindt NFL 07 si 08), iar FIFA 13 pe PC si PS3 nu stiu daca va aduce destule feature-uri pentru o noua achizitie.

Solutia numarul 2 poate fi Xbox SmartGlass: cu ajutorul unei tablete Windows 8 putem schimba sau “desena” tactica unui jucator din Madden 13, timp in care jocul este in pauza pe Xbox 360.