Inafara de jocuri, E3 este si despre tehnologiile implementate in jocuri si console. Microsoft a prezentat astazi la E3  Halo 4 , Splinter Cell: Blacklist, noile jocuri EA Sports cu suport pentru Kinect insa si Xbox SmartGlass.

Xbox SmartGlass conecteaza Xbox-ul 360, smarphone-urile, PC-urile si tabletele noastre pentru a aduce mai multe informatii aceluiasi joc, film sau eveniment sportiv sau muzica. Poti folosi o tableta impreuna cu jocul Halo 4 pentru a vedea harta, misiunile actuale si multe alte informatii sau daca te uiti la un film pe Xbox si pleci de acasa, poti sa reiei filmul de unde l-ai lasat, pe tableta. Daca ai cumparat o melodie de pe un telefon Windows Phone, o vei gasi acasa pe Xbox 360, PC-ul cu Windows 8 sau tableta.

Vorbind de muzica, Microsoft anunta si Xbox Music, un nou serviciu de muzica ce va veni pe Windows Phone, Xbox 360, tabletele si PC-urile cu Windows 8 si despre care vom afla mai multe in perioada urmatoare.

Internet Explorer vine si el pe Xbox 360 si se integreaza cu comenzile vocale de cautare a lui Kinect, iar telefoanele Windows Phone vor putea fi folosite pe post de telecomanda pentru a naviga pe net.