In Decembrie, multi utilizatori de iPad si iPhone au fost placut surprinsi sa auda ca a aparut si versiunea Flipboard pentru iPhone.

Pentru mine, din start, una dintre cele mai frumoase, utile si placute aplicatii valabile numai pe iPad era acest Flipboard. Aceasta aplicatie se conecteaza la contul tau de Twitter, Facebook, Linkedin si creeaza un fel de mashup cu toate stirile din ultima perioada, prezentandu-le intr-un mod cat se poate de frumos si diferit.

Se poate spune ca, la un anumit nivel, asa trebuie consumata informatia pe astfel de dispozitive. Aplicatia Flipboard pentru iPhone vine chiar si cu o noutate numita “Cover Stories” care momentan nu e disponibila pentru iPad (ce intorsatura de situatie, nu?)

Cover Stories contine cele mai importante stiri preluate din toate sursele tale, analizate si prezentate pentru tine intr-o maniera frumoasa si usor de digerat. Este foarte utila pentru acele 10 minute pe care le ai de stat asteptand ceva sau pe cineva si le poti utiliza intr-un mod destept intrand in Cover Stories pentru a prinde cele mai bune informatii.

In rest, lucrurile sunt aproximativ la fel pentru cei care au folosit deja aplicatia pe tableta cu mici deosebiri: este prezentata doar o stire pe ecran, iar trecerea de la o stire la alta se realizeaza printr-o miscare pe verticala si nu pe orizontala.

Cei de la Flipboard nu s-au grabit deloc sa lanseze aceasta versiune dar se vede ca au investit mult timp pentru a oferi o experienta cat mai placuta pentru un ecran mult mai mic, si pot spune ca au reusit.

Aplicatia se misca repede, arata foarte bine si este cat se poate de utila. De aceea, o vom introduce in lista noastra de top 10 aplicatii gratuite pentru iPhone.

Pagina principala flipboard pentru iphone

Flipboard pentru iPhone cand citest Facebook-uk

Aplicatia poate fi cumparata de aici.