Speakeri: Alexandru Lapusan-Zitec, Daniel Rusen-Microsoft, Paul Nesculescu-Ericsson

 

Cloud computing-dincolo de buzz word

-Hostway lansat in romania saptamana trecuta serviciu de cloud, va fi mai de succes in Europa decat in romania

-Cum alegem un serviciu de cloud? De ce merge greu in Romania tehnologia cloud? In general oamenii care nu stiu despre ce este vorba si nu vor sa implementeze o tehnologie noua. Solutia: schmba oamenii sau studiaza piata de servicii cloud. Amazon este cel mai popular si ieftin serviciu de cloud insa nu neamarat cel mai bun. Depinde de infrastructura ta si de personalul tau.

-“After fire and wheel, cloud is the new game changer”- Montreal Gazette, 2011

-Marile trenduri din ziua de azi sunt mobilitatea, social media, pachete de date si cloud computing.

-viitorul productivitatii este Office 365, spune Microsoft: e-mail, audio-video conferinta, office, IM, document manager.

-Office 365 are 4 milioane de utilizatori in lume.

– Office 365 in Romania: 1500 useri Provident, 500 useri Boromir, 800 useri Autonet, 100.000 useri GSK

– Microsoft are un parteneriat public cu UPC, utilizatorii care cumpara un abonament de internet primesc o licenta de Office 365. Problema e ca nu sunt date suficiente explicatii despre Office 365 asa ca acesti utilizatori nu utilizeaza serviciul Microsft in cloud.

-“computation may someday be organized as a public utility” zicea John McCarthy in 1961 inainte de aparitia internetului, o afirmatia adevarata in ziua de azi pentru cloud computing

– urmeaza un dialog deschis unde se vorbeste de avantajele cloud-ului. Sunt aceleasi avantaje de care se vorbeste din totdeaua: cost mic, scalabilitate mare,  flexibilitate, downtime foate mic, libertate de testare, etc.