La finalul zilei am avut parte de cea mai interesanta conferinta dintre toate. Cei patru invitati alaturi de anfitrionul conferintei s-au intrecut in afirmatii hilare si raspunsuri care mai de care mai sexiste.

Totul a inceput foarte calm cu prezentarea domnului Alex Cernatescu care a definit termenul de “gamification” alaturi de prezentarea ultimului proiect major al echipei sale : un nou joc web-based in parteneriat cu Rompetrol. Acest nou joc simplist va fi lansat in octombrie 2012 si va incerca sa implice utilizatorii in campaniile Rompetrol.

Scopul jocului este de a avea propriul tau imperiu petrolier, cu tot ce implica asta : de la cumparat pamant, forat dupa petrol, prelucrarea materiei brute, rafinarea si apoi vanzarea. Vei avea de asemenea propriile tale fabrici, transportoare si iti vei putea implica si alti prieteni de pe Facebook pentru a te imbogatii intr-un mod cat mai rapid. Partea interesanta vine abia la final, cand cel mai bun jucator din acest domeniu va putea schimba premiile obtinute in joc in premii reale, cum ar fi benzina sau alte produse din cadrul Rompetrol.

Dupa aceasta prezentarea a urmat George Lemnaru care ne-a prezentat scopul unui joc la modul general si de ce este bine sa te joci.

Urmatorul pe scena a fost domnul Dimitris Sideridis din partea Momobi care ne-a prezentat doua clipu-uri tip advertising , adica campania pt noul Skoda CityGo si campania OTE din Grecia care s-a desfasurat in timpul Europeanului de fotbal 2012, printr-un cod QR aflat pe cutiile de pizza. Ultimul invitat a fost foarte scurt si putin timorat de publicul aflat in sala asa ca nu ne-a putut oferi foarte multe detalii.

Finalul a fost unul de tinut minte deoarece din sesiunea de intrebari totul a degenerat intr-o discutie sexista intre o reprezentanta a publicului si moderatorul evenimentului care a dat cateva maxime precum : “women don’t kill other women” si “tehnology is a bitch” ca raspuns la afirmatia domnisoarei “din 50 de speakeri in prima zi , 5 au fost femei”

Ca o concluzie aceata conferinta despre gamification a meritat deplina atentie a publicului si ne-am dori astfel de prezentari si pe viitor, o mica observatie totusi in legatura cu raspunsurile si comentariile neadecvate de la final.