Acum 3 zile dupa cateva apeluri telefonul meu a ramas fara semnal din motive necunoscute. Cand nu si-a revenit nici dupa un hard reset nici dupa un restore am inceput sa ma ingrijorez. Desigur auzisem de aceasta problema si la altii. Printre problemele majore ale seriei originale 3G aceasta a fost cea mai populara si mai cunoscuta. Din pacate nimeni nu a aflat cu adevarat ce o produce; sugestiile variaza de la antena interioara dezlipita la probleme elementare de design in soft-ul telefonului. Fiind asa multe posibile cauze ( unele mai realiste ca altele) la fel si ideile de rezolvare a problemei se intind de-a lungul, latul si inaltimea internetului.
Nereusind sa rezolv singur aceasta problema m-am avantat si eu pe asemenea cai.

Dar o mentiune inainte de orice: asigurati-va ca SIM-ul e bun si functioneaza fara probleme pe alt telefon. In acest caz problema se rezolva usor, Orange-ul mi-a dat un SIM nou in mai putin de 5 minute si nu am pierdut nimic. Daca sunteti siguri ca telefonul e de vina continuati sa cititi.
Iata cele mai bune sugestii pe care le puteti incerca ( ele merg in diverse variante si pentru diferite cauze deci daca merge o data nu inseamna ca va merge si a doua oara) :

1) Hard reset. Varianta clasica care rezolva majoritatea problemelor. Tineti apasat buttonul de home si cel de power pentru aproximativ 8 secunde adica pana se stinge ecranul.
2) activati si deactivati “airplane mode”, modul de avion. Se gaseste in setarile telefonului.
3) stingeti telefonul pentru o perioada mai lunga ( > 15 min). Asta are beneficiul sigur de a sterge anumite date de retea si a forta telefonul sa le reia. Daca problema e la acel nivel se va rezolva asa.
4) Intrati in setarile telefonului si resetati-le la cele din fabrica.
5) Intrati in itunes si dati un restore. Ocazional ajuta.
6) Daca cumva problemele au intervenit dupa un update de sistem de operare, puteti incerca sa reveniti la cel precedent ( downgrade). Urmeaza un mic tutorial pentru cum se face asa ceva.
7) De asemenea puteti incerca sa “spargeti” ( jailbreak) telefonul. Pentru asta nu vom face ghid deoarece legalitatea procedeului este inca in discutie, dar sunt cateva siteuri foarte bune care va explica si va pun la dispozitie tot ce aveti nevoie.
8) Alte variante: unele telefoane isi revin daca cei de la retea trimit un semnal de reset si apoi noi informatii. Pentru asta trebuie sa vorbiti cu ei.
De asemenea exista pe youtube cateva filmulete in care cineva isi desface telefonul si se joaca un pic la niste circuite apoi ne arata ca merge. Sincer nu recomand aceasta varianta in nici o situatie si iata de ce:
9) Daca nimic nu a functionat tot ce va ramane de facut este sa duceti telefonul la apple sau la cei cu reteaua de unde l-ati luat. Daca nici ei nu reusesc nimic atunci sunt obligati sa va schimbe telefonul.