Este foarte usor in ziua de azi sa treci cu vederea Blackberry, respectiv RIM. Absenta unei game de produse relevante si pretul actiunilor in cadere libera nu aduc nici un motiv de bucurie pentru fanii companiei. Dar chiar si asa ei incearca sa ne aduca aminte ca inca sunt o prezenta importanta pe piata.

La Blackberry DevCon Europe, Alex Saunders a dorit sa explice cum magazinul virtual de aplicatii BB App World vede peste 6 milioane de aplicatii descarcate zilnic, ceea ce duce la aproximativ 2 miliarde pe an si la , spune el, cam 30 de aplicatii descarcate de fiecare utilizator anual.

Al doilea punct asupra caruia a insistat a fost acela ca ecosistemul Blackberry e pe locul doi in topul profitabiliatii pentru dezvoltatori. Citand numere sigure el sustine ca App World genereaza cu 40% mai mult profit pentru dezvoltatori decat Android Market fiind surclasat numai de AppStore-ul Apple.

Introducerea de azi a QT ca platforma de dezvoltare pentru aplicatii Blackberry are rolul de a atrage dezvoltatorii dezamagiti de Nokia, iar cifrele de mai sus doresc sa ralieze dezvoltatorii in jurul ecosistemului RIM. Noi insa, suntem ceva mai putin optimisti si inca asteptam acel smartphone competitiv cu ofertele pietei pe care RIM il promite de ceva ani buni.