Samsung Galaxy Tab 8.9 Fata 2

Din multitudinea de formate si modele de tablete scoase de Samsung in ultimul timp, cele mai notabile sunt evident, cele din seria Galaxy. Dar chiar si aici oferta variata ne lasa cu unele intrebari. Dupa lansarea din vara a Galaxy Tab-ului 10.1v si cea ulterioara a variantei normale 10.1, Samsung a lansat si modele mai mici ale acestor tablete. Ne ocupam aici de varianta cu 8.9 inchi. Mentionam de la inceput ca review-ul nu va fi prea lung intrucat majoritatea specificatiilor si rezultatelor obtinute sunt identice cu cele precedente si pot fi citite in review-ul la Galaxy Tab 10.1v.

Design

Daca este un domeniu unde tableta aceasta se diferentiaza de restul din gama ei, acesta este design-ul. Fata de prima versiune a tabletei 10.1v aceasta are cateva schimbari. In primul rand dimensiunile sunt mai mici. Galaxy Tab 8.9 se incadreaza in urmatoarele dimensiuni: 23.1 cm inaltime, 15,8 cm latime si 0.86 cm grosime, ceea ce o face mai subtire decat iPad 2.

In rest, tableta are un design simplu si aproape ca l-am putea numi clasic. Spatele nu mai este texturat ca la varul sau 10.1v dar este acoperit cu un strat cauciucat care asigura o priza solida asupra ei. Pe partea frontala avem ecranul superb de 8.9 inchi diagonala, deasupra caruia se afla camera foto frontala la 2 mpx.  In partea de jos se afla port-ul proprietar de incarcare si conectare la PC/Mac prin USB. Tot acolo avem boxele, si pe partea din spate este o camera foto de 3 mpx, capabila de filmare 720p.

Doua lucruri sunt demne de mentionat. In primul rand Samsung Galaxy Tab 8.9 are o constructie foarte solida. Spre deosebire de 10.1v, aceasta este o tableta care pare rezistenta si compacta. Nu mai sunt probleme cu zone care pot fi apasate in interior sau acel sentiment de fragilitate pe care ti-l dau majoritatea aparatelor de acest fel.

In alta ordine de idei, consideram ca aceasta este dimensiunea perfecta a unei tablete. 10.1 sau chiar 9.7 (cat este iPad-ul) sunt dimensiuni decente si imaginile se vad excelent, dar 8.9 este dimensiunea perfecta a unei tablete care va fi tinuta cu o singura mana. Evident aici intervin multi factori, modul de utilizare find printre cei mai importanti.

Samsung Galaxy Tab 8.9 in cutieSamsung Galaxy Tab 8.9 in Cutie

Specificatii

Galaxy Tab 8.9 are aceleasi specificatii ca fratele sau mai mare Galaxy Tab 10.1. Tableta vine cu un procesor dual-core Tegra 2 si 1GB RAM DDR2. Diferentele intervin la baterie, aceasta avand 6000 mAh.

Performante

Nu vom insista aici, deoarece toate ideile exprimate in review-ul la Samsung Galaxy Tab 10.1v sunt inca perfect valabile chiar si cu cei 100 mHz in plus pe care ii suporta aceasta tableta. Recomandam sa cititi acel review. Dar daca nu aveti rabdare si vreti un singur cuvant: dezamagitoare.

TouchWiz

Samsung Galaxy Tab 8.9 vine cu cateva lucruri speciale in materie de interfata si adopta skin-ul TouchWiz al celor de la Samsung. Iarasi este un domeniu unde noi nu vom insista intrucat nu suntem fani ai acestor adaugiri. TouchWiz vine cu niste widget-uri noi, un meniu nou, unele schimbari la tastatura digitala si cateva aplicatii specifice. Poate unii dintre dumneavoastra vor gasi aceste adaugiri ca fiind utile, in special bara noua de meniu din partea de jos, dar este la latitudinea fiecaruia. Noi regretam doar ca nu ni se permite sa scapam de aceasta tema.

Concluzii

Din punct de vedere al calitatii constructiei si al hardware-ului, Galaxy Tab 8.9 este una dintre cele mai bune tablete de pe piata care aduce cu sine un design elegant si specificatii puternice. Din pacate tableta pierde enorm datorita sistemului de operare Android 3.1, dar noi speram ca acest fapt sa se redreseze cu lansarea Ice Cream Sandwich adica Android 4.0.

Samsung Galaxy Tab 8.9 FataSamsung Galaxy Tab 8.9 pozaSamsung Galaxy Tab 8.9 poza fara luminaSamsung Galaxy Tab 8.9 printscreenSamsung Galaxy Tab 8.9 Redare HDSamsung Galaxy Tab 8.9 TouchWiz

Galaxy Tab in varianta testata de noi poate fi cumparat la un pret foarte bun aici sau versiunea cu 3G de aici.

Multumim EvoMag pentru acest produs trimis spre testare.