Fanii serialelor TV știu foarte bine cât de repede se pot aglomera lucrurile și de la unul două seriale pe care le urmărești constant, numărul poate crește vertiginos.

Avem prieteni care se uită probabil la 20 de seriale diferite, toate active. Asta înseamnă că în fiecare săptămână apare câte un nou episod. Fiecare serial are programul lui bineînțeles dar ajungi la un moment dat cand trebuie să fii mai organizat. O soluție comodă este o aplicație care să te notifice când apare următorul episod, sau să îți spună dacă a apărut sau nu – eventual să te țină la curent cu noutățile legate de acel serial.

O astfel de aplicație pentru iPhone se numește Teevee și se auto proclamă “your serial GURU”. Să vedem dacă reușește să se ridice la nivelul așteptărilor.

Design-ul aplicației

Din punct de vedere al design-ului lucrurile stau foarte bine. Este adoptat modelul Apple de afisare al fiecărui serial in sistem grid printr-o iconiță
Aplicatie Teevee Pagina PrincipalaAplicatie Teevee Lista Episoade Viitoare
Pagina fiecărui serial prezintă informațiile de care avem nevoie: cum se numește următorul episod, când apare, cât timp mai este până atunci, posibilitatea notificării, câteva informații despre serial precum genul, data apariției, scurtă descriere.

Mai există un tab cu numele personajelor principale respectiv numele actorilor, precum și o listă întreagă a tuturor serialelor apărute până în prezent.

Pagina fiecărui episod prezintă un screenshot mai mult sau mai puțin relevant, data difuzării și o scurtă descriere a acțiunii petrecute.
Aplicatie Teevee Pagina SerialAplicatie Teevee Pagina Actori Serial

Utilitate TeeVee

Dacă la capitolul interfață putem spune că lucrurile stau bine, exista alte câteva zone mai puțin reușite.

De exemplu, pagina actorilor/personajelor nu face trimitere către nimic. Este doar o listă text cu numele lor și atât. Se putea măcar face o trimitere la pagina IMDB a actorului respectiv.

Faptul că există o pagina în care poți vizualiza rapid următoarele episoade ce vor apărea (nume, serial, data) este un lucru util. De asemenea și faptul că poți primi notificare pentru episoadele ce vor fi difuzate curând curăță lista din obiectivele ce trebuie a fi îndeplinite de o astfel de aplicație.

Problema cea mai mare, și în același timp surprinzătoare, constă în numărul mic al serialelor pe care le poți adăuga în listă pentru a le urmări și eventual seta notificări. Din momentul în care am folosit pentru prima dată aplicație și acum, numărul s-a dublat dar este ciudat acest lucru din moment ce există o baza de date disponibil gratuit cu absolut toate serialele despre care știm sau nu știm că au apărut.

În fine, singurul lucru rămas neelucidat, este secțiunea de rating. Nu este specificat nicăieri de unde sau cum un anume serial a primit acel rating iar utilizatorul nu poate acorda nici el vreo notă prin intermediul aplicației.

Mai mult, sintagma “serial GURU” s-ar fi potrivit mult mai bine dacă aplicația ar fi fost capabilă să facă recomandări în funcție de serialele pe care le urmăresc în acest moment.

Concluzii

Ținând cont de interfața drăguță, de numărul în creștere al serialelor suportate și de facilitățile pe care le oferă nu aș fi avut mari rețineri în a recomanda această aplicație oricui cu o singură condiție: să fie gratuită.

Din păcate, aplicația are pe AppStore un preț de $0.99. Nu este scumpă deloc dar pare a fi încă un proiect în construcție. Vestea bună este că noi considerăm că are potențial, și dacă implementează câteva din lucrurile menționate aici, vom putea să o includem in lista de aplicații recomandate. Până atunci rămâne sub urmărire doar.