Singura revista de gaming din Romania, Level,  risca sa intre in insolventa. Nu este un comunicat oficial ci un strigat de disperare de pe forumurile Level care spun ca exista o problema cu distribuitorii datornici si ca s-ar fi adoptat un plan de insolventa de 2 ani pana la recuperaera datoriilor.

De multe ori aceasta procedura duce la faliment, si dupa cum spune un cititor de pe forum: ”Momentan, e cam singura revista care da culoare tarabelor/magazinelor printre toate rah***rile massmedia”. 

Acum vreo 5-6 luni intrebam publicatia CHIP daca isi vor lansa revista si in varianta digitala, ei au spus ”Da, veti avea o surpriza in curand”. Bineinteles ca nu am avut nici o surpriza si nu s-a dat nici o veste despre ceva digital, dar pentru ca revistele Chip, Level, PC-Practic, etc tin de editura 3D Media Communications, ma gandeam ca vor avea aceeasi strategie de lansare a revistelor.

Level trebuie sa lanseza revista si in varianta digitala pe iTunes, Adobe Digital Editions, etc pentru a evita distribuitorii si alti intermediari, pentru a oferi un continut mai bogat (mai multe screenshot-uri, video) si pentru a satisface nevoia unor cititori care vor citesca revista si pe telefoane, tablete, e-reader.