Echipa tânără de la WebReader – un rss reader pentru Windows, Linux si Mac, nu stă degeaba și scoate versiuni și pentru restul sistemelor de operare: Android, iOS și există chiar o versiunea pentru Blackberry Playbook.

Astăzi vorbim puțin de versiunea pentru iPhone.

Look

Din punct de vedere al look-ului, lucrurile nu sunt foarte diferite. Experiența este, în mare, aceeași, astfel încât cei obișnuiți cu interfața pentru desktop se vor descurca ușor și pe varianta mobilă.

  Performanță

La acest capitol lucrurile stau în general bine. Mai există pe ici pe colo niște elemente care nu se comportă fluid dar suntem siguri că aceste lucrurile vor fi rezolvate în versiunile următoare (eu am testat prima versiunea apărută), cel mai probabil datorate faptului că aplicație nu este nativă.

La vizualizarea unui articol avem opțiunile de Facebook, Twitter și Mail, precum și deschiderea cu Safari sau copierea url-ului articolului. Aici ne-am fi dorit o integrare cu ReadMeLater poate. Noi le vom scrie și le vom transmite această sugestie și vă încurajăm și pe voi să faceți același lucru dacă doriți funcționalități noi.

Un lucru care ne place la aplicație este că putem citi feed-urile fără să există o conexiune la internet. De cele mai multe ori, acesta este poate chiar cel mai potrivit moment.

Bineînțeles există și în continuare posibilitatea vizualizării unui videoclip direct din aplicație, precum și celelalte funcționalități prezente în varianta desktop.

În concluzie, fanii versiunii desktop se vor bucura să își mute experiența și funcționalitățile în buzunar. Pentru cei ce nu au încercat versiunea desktop, o puteți lua de aici și să o încercați. Nu aveți nevoie decât de Adobe Air și un cont Google (sau cont la ei).

Aplicația pentru iPhone poate fi downloadată de aici la prețul de 4.99$ și este compatibilă și cu iPad-ul.