Nu stim exact de ce dar noi romanii avem o problema cu sanatatea. Ori numai despre asta vorbim, ori o ignoram cu totul.

Culmea este ca mi se pare ca indiferent de care parte suntem, de fapt si de drept nu prea investim cu adevarat suficient in propria persoana, deseori ajungand sa ignoram orice semne ne sunt transmise de trupul nostru. Pana la un punct.

Si inevitabil, acel punct vine si suferim. In general, o perioada. Si apoi tot asa, o perioada avem mai multa grija. Dar incet, incet, revenim la vechile obiceiuri si iar “uitam”.

Din punctul meu de vedere, ar fi nevoie de o minima monitorizare a datelor principale. Analize basic o data pe an, programari regulate din cand in cand (in functie de varsta si alti factori), monitorizare blood pressure, greutate etc.

Da, e usor sa mergem intr-un supermarket, sa luam un aparat de 49,99 lei care masoara tensiunea la incheietura, sa-l folosim primele 5 zile, constatam ca totul e ok si gata.
Peste 2 ani cand mergem la doctor si ne intreaba daca avem probleme cu tensiunea noi zicem.., in deplina siguranta ca DA.

But, we could be wrong.

Therefore, trebuie facut ceva:

  • monitorizare constanta (zilnic sau cat mai aproape)
  • monitorizare eficienta (adica accurate cu un aparat calibrat cum trebuie)
  • istoric (sa poata vedea doctorul un istoric cum trebuie – nu trebuie neaparat sa fie grafice super jmechere)

Ei bine, toate aceastea pot fi facute. Hai sa luam exemplul tensiunii. Exista aparate foarte ok precum (Osrom M2) si cu care ne putem face treaba suficient.

Dar daca esti mai tanar si vrei sa incorporezi aceasta schimbare direct in ritualul tau atunci cuvantul cheie este “seamless”.

Iar ca totul sa fie seamless eu as merge pe: Osrom M7. De ce. Il pui, apesi buton, astepti jumate de minut si gata. Atat trebuie facut. Nu setat, nu atent cum il fixezi, in ce pozitie e, nu notat undeva, nu avut grija unde am notat. Etc.